En del kallar det bakåtsträvan

Nedan följer en annonstext som jag tycker går att applicera på mycket, inte bara tapeter. Tänk om fler kunde planera städer, bygga hus, tillverka husgeråd och möbler, verktyg och kläder och se vikten av bildning och utbildning, såsom man gjorde för 200 år sedan. Det var tider det!

Sandberg – Svensk Tapetkonst meddelar följande om sina varor:

”Vi skäms inte för att låna idéer, men de får gärna vara runt tvåhundra år gamla. Vi kan helt enkelt inte låta bli att vurma för de klassiska mönstertraditioner och färgskalor som skapades då. De griper tag i en på ett särskilt sätt och skänker ett rum harmoni och ett nästintill majestätiskt lugn. 

I Sverige har vi ett rikt arv från dessa tider som vi älskar att plocka fram på nytt. Vår inspiration hämtas från stilepoker som Jugend, Karl Johan och den gustavianska tiden. Nordiskt men inte minimalistiskt. I vår tappning gärna med en spännande blandning av gammalt och nytt – men alltid långt bortom flyktiga trender och ihåliga moden.

En del kallar det traditioner. En del kallar det bakåtsträvan. Vi kallar det vårt arv och det är det vi ständigt förvaltar i vår ateljé och produktion. Tyger och tapeter där det historiska perspektivet alltid är närvarande, samtidigt som det också har tolkats utifrån vårt egna färg- och formspråk. Ett givande och tagande där den estetiska känslan alltid sätts i första rummet.”

Detta inlägg publicerades i Allt möjligt, Fundering, Kulturarv. Bokmärk permalänken.

Lämna en kommentar